Implanteilla täydelliseen lopputulokseen

Rintojen silikoni-implantit

Rintojen suurentaminen tehdään yleisimmin silikoni-implanteilla, jotka ovat useimmiten anatomisesti muotoiltuja eli pisaran mallisia tai pyöreitä.

 

Konsultaatiokäynti

Suunnittelukäynti on hyvän lopputuloksen kannalta tärkeä. Vastaanotolla plastiikkakirurgi arvioi yhdessä potilaan kanssa millaiseen toimenpiteeseen ryhdytään, sekä mitkä ovat potilaan odotukset ja toivomukset. Keskustelun ja mittausten pohjalta valitaan todennäköisesti sopivimmat implantit. Yleisimmät koot Suomessa vaihtelevat 250-350 gramman välillä.

 

Tarvittavat tutkimukset?

Yleisimmin ennen leikkausta tarvittavia tutkimuksia ovat verikokeet ja mammografia. Näillä varmistetaan, että kaikki on valmiina tulevaan leikkaukseen.
HUOM! KORONATESTI ON TEHTÄVÄ ENNEN TOIMENPIDETTÄ, tämä voidaan tehdä myös klinikalla, mutta tuolloin klinikalle on mentävä yhtä päivää ennen ja oltava klinikalla karanteenissa 1 vrk.

 

Implantit?

Valittavanasi löytyvät markkinoiden eniten käytetyt implantti vaihtoehdot: Motiva implantit, Sebbin- implantit, Mentor- implantit ja B-Lite- implantit.

 

Laitetaanko implantit lihaksen alle vai päälle?

Mikään menetelmä ei sovellu kaikille potilaille ja asia harkitaan tapauskohtaisesti. Mikäli rintakudos on löysä ja potilas on hoikka, on suositeltavaa laittaa implantit lihaksen alle lisätuen saamiseksi. Lihaksen alle asennus merkitsee kuitenkin ison rintalihaksen säikeiden osittaista katkaisua rintalastan vierestä. Tästä syystä vahvalihaksiselle urheilijalle tämä vaihtoehto ei ole paras mahdollinen. Mikäli iho ja rintalihas ovat kiinteät, voidaan implantti harkinnan mukaan aivan hyvin asettaa myös rintalihaksen päälle.

 

Milloin kiristys on tarpeen?

Jos rinnan muoto on vain hiukan löystynyt, voidaan pelkällä implanttileikkauksella saada aikaan hyvin kaunis ja luonnollinen muoto. Mikäli löysyyttä on runsaasti, kannattaa leikkauksen yhteydessä tehdä rintarauhasen kiristys, jolloin myös nänni tuodaan oikeaan korkeuteen.

 

Leikkaus

Rintojen suurennusleikkaus tehdään lähes aina nukutuksessa ja anestesialääkärin valvonnassa. Leikkausta ennen on oltava syömättä ja juomatta kuusi tuntia. Implanttileikkaus kestää yleensä 1–2 tuntia. Jos leikkauksen yhteydessä tehdään rintojen kohotus tai nännin korjaus, kestää toimenpide noin 3 tuntia. Arpi asettuu rinnan aluspoimuun siististi. Mikäli rintarauhasta samalla kiristetään, arpi tulee nännin ympärille ja suuntautuu siitä suoraan alas rinnan aluspoimuun. Leikkauksessa pyritään aina symmetriaan ja mahdollisesti eri kokoiset tai tasoiset rinnat huomioidaan. Leikkauksen päätteeksi rinnat tuetaan sidoksilla ja teipeillä.

 

Jälkitarkastus

Potilas pääsee kotiin levättyään leikkauspäivän, joissakin tapauksissa myös seuraavan yön, sairaalassa. Kotiutettaessa saattaa olo tuntua vielä heikolta. Tämän vuoksi on hyvä, jos potilaalla on saattaja. Ensimmäisinä päivinä rinnat ovat kipeät etenkin lihaksia käytettäessä. Kipua on enemmän, mikäli implantit on asetettu lihaksen alle. Autolla ajamista ei suositella heti toimenpiteen jälkeen. Rinnoissa saattaa tuntua turvotusta ja kiristystä usean viikon ajan. Vähitellen kudokset asettuvat lopullisille paikoilleen ja rinnat alkavat tuntua luonnollisilta.
Ompeleet poistetaan viikon kuluttua leikkauksesta. Mikäli haavan sulkemiseen on käytetty sulavia ompeleita, ei niitä tarvitse poistaa. Ensimmäisen viikon aikana tulisi välttää nostelua ja olla muutenkaan rasittamatta rintalihaksia. Raskaita ponnisteluja ja hyppelyä tulisi välttää ensimmäisen kuukauden ajan. Käsiä ja harteita voi liikutella normaalisti, kunhan liikkeet eivät aiheuta kipua. Liikunnan voi aloittaa asteittain noin kuukauden kuluttua leikkauksesta.
Ensimmäinen kontrollikäynti on viikon kuluttua leikkauksesta. Suosittelemme asiakkaalle seuraavaa jälkikontrollia kuuden kuukauden kuluttua toimenpiteestä. Jälkitarkastukset kuuluvat toimenpiteen hintaan.

 

Lopputulos

Rinnan kohentunut malli on usein nähtävissä jo heti leikkauksen jälkeen, mutta lopullinen muoto on esillä joskus vasta 2–3 kuukauden kuluttua leikkauksesta. Urheilurintaliivit ovat suositeltavia leikkauksen jälkeen. Kaarituellisia liivejä tulisi välttää ainakin ensimmäisen kuukauden aikana, koska kaarituki saattaa muuttaa implantin paikkaa.

 

Hinnat:

Hinnat konsultaatiossa tai kuvien lähettämisen jälkeen
alk 4750€

 

Hintoihin sisältyy:

Konsultaatio ennen leikkausta
Leikkaus nukutuksessa/paikallispuudutuksessa
Yöpyminen ja ateriat sairaalassa (ilmainen Wi-Fi, mukavuuksilla varustetut huoneet)
Lääkkeet & tukisiteet
Jälkihoito- ja haavahoito-ohjeet
Jälkitarkastus

 

Konsultaatio

Ennen toimenpidettä voit halutessasi varata itsellesi ajan ilmaiseen konsultaatioon. Lisäksi voit lähettää kuvasi sähköpostitse: info@karhupuistonplastiikkakirurgia.fi, jolloin teemme kuviesi perusteella konsultaation.

Tutustu muihin palveluihin