Nuorekkuus kumpuaa kasvoista

Facelift eli kasvojen kohotus on kaikkein tunnetuin plastiikkakirurginen toimenpide. Kohotusleikkauksia tehdään hyvin monelle eri kasvojen osille eri tekniikoilla, jotka on esitelty alempana. Kohotus on tehokkain menetelmä ihon silottamiseksi, ulkonäön nuorentamiseksi ja ilmeen piristämiseksi.

Menetelmiä on useita ja valinta harkitaan vastaanotolla, kullekin potilaalle soveltuva vaihtoehto, tai eri vaihtoehtojen yhdistelmä. Leikkaus tehdään nukutuksessa. Koko kasvojen kohotuksen (facelift) lopullinen leikkaustulos on nähtävissä noin puolen vuoden kuluttua toimenpiteestä. Silmäluomileikkauksia tehdään myös puudutus leikkauksella.

Hyvä terveys ja ravitsemustila nopeuttavat leikkauksesta toipumista. Ruokavalio kannattaa pitää ravintopitoisena ja monipuolisena. Vitamiinilisiä saa kayttää mutta omega-3-valmisteet sekä kalaöljykapselit tulee jättää tauolle 4 viikkoa ennen leikkausta. Myös muista lääkkeistä on syytä kysyä lääkäriltä.

Tupakointi heikentää haavan paranemista. Kasvojen kohotusleikkauksessa tupakoinnin aiheuttama paranemiskirski on niin merkittävä, että tupakoivalla leikkausta kannattaa harkita. Tupakointi on voitava tauottaa tai lopettaa hyvissä ajoin (vähintään 4 viikkoa) ennen toimenpidettä. Myös leikkauksen jälkeen on tupakointia vältettävä ensimmäisten viikkojen aikana.

Leikkauksen kesto riippuu valitusta menetelmästä, keskikasvokohotus alkaen 3 tuntia joka tehdään nukutuksessa.

Toimenpiteen jälkeen kasvoilla pidetään tukevaa sidosta, sidokset vaihdetaan kevympään tarramaskiin 1-2 päivän kuluttua leikkauksesta, jota pidetään noin 2 viikon ajan leikkauksen jälkeen. Jälkihoidossa tulee olla tarkkana hoitaen ohjeiden mukaan kylmäpusseilla sekä itse tehtävällä lymfaterapialla.

Jälkitarkastuksessa ompeleiden poisto viikon kulutta leikkauksesta.

Seuraava kontrolli 1-3kk kuluttua tai tarvittaessa.

 

Otsan kohotusleikkaus

Frontal liftillä eli otsan kohotuksella haetaan pitkäkestoisempaa vaikutusta, joita ei voida aikaansaada ei-kirurgisilla toimenpiteillä. Otsan kohotustoimenpiteillä voidaan vaikuttaa kulmakarvojen tasoon ja muotoon, hiusrajan korkeuteen sekä otsan lihastoiminnan aikaansaamiin poimuihin (otsan rypyt ja uurteet).

 

Kulmakarvojen kohotusleikkaus

Brow lift eli kulmakarvojen kohotus on yleistynyt kohotustoimenpide. Kirurgialla haetaan pitkäaikaisempaa vaikutusta, kun esimerkiksi ennen paljon käytetyllä botuliinihoidolla. Kohotusleikkauksella voidaan vaikuttaa yläluomien raskauteen, kulmakarvojen tasoon, muotoon sekä mahdollisiin lihastoiminnan tekemiin poimuihin (otsan rypyt ja uurteet).

 

Ala- ja keskikasvojen kohotus

Mid facelift eli keskikasvojen kohotus vaikuttaa poskipäihin, silmien ulkonurkkaan, nasolaabialueelle, suupieliin ja alaluomiin. Leikkauksessa kiristetään ja kiinnitetään veltostuneet lihakset. Lisäksi poistetaan ylimääräinen iho. Minilift -leikkaus kestää 1-2 tuntia ja se tehdään nukutuksessa.

 

Toipuminen

Leikkauksista toipuminen riippuu käytetystä leikkaustekniikasta ja toimenpiteen laajudesta. Yksilöllinen, mutta keskimääräinen toipumisaika on kahden viikosta kuukauteen, jolloin on odotettavissa turvotusta ja mustelmia. Tuona aikana suosittelemme välttämään työn tekoa, mutta kevyt rasitus on sallittua n. viikko leikkauksen jälkeen.

Suihku ja hiustenpesu ovat sallittuja seuraavana päivänä. Voimakas harjoittelu on sallittua vasta 1kk toimenpiteen jälkeen. Kaikki yksilölliset ja tarkat jälkihoito-ohjeet annetaan potilaalle etukäteen ennen leikkausta.

 

Leikkauksen hinnat alkaen

 

Kasvojen kohotus (facelift) Suomessa alk. 9500€

Kasvojen kohotus Facelift Virossa alk. 7000€

Otsan kohotusleikkaus Suomessa alk.  5950€

Otsan kohotusleikkaus Virossa alk. 4000€

Yläluomien korjausleikkaus Suomessa alk. 2200€
 
Yläluomien korjausleikkaus Virossa alk. 1400€

Alaluomien korjausleikkaus Suomessa alk. 4900€

Alaluomien korjausleikkaus Virossa alk. 2800€

Lip Lift (buffaloplastia) Suomessa 3100€

Lip Lift (buffaloplastia) Virossa 2400€

 

Konsultaatio

Ennen toimenpidettä voit halutessasi varata itsellesi ajan ilmaiseen konsultaatioon. Lisäksi voit lähettää kuvasi sähköpostitse: info@karhupuistonplastiikkakirurgia.fi, jolloin teemme kuviesi perusteella konsultaation.

Tutustu muihin palveluihin